Eurogol Džidića koji se rijetko viđa, majstorije Ordagića i Zebe

Pet najboljih golova 21. kola

Eurogol Džidića koji se rijetko viđa, majstorije Ordagića i Zebe

S. Bošković

Jučer je kompletirano 21. kolo BHT Premijer lige. 

Na osam utakmica mreže su se tresle 19 puta, a najviše golova palo je na Bilinom Polju (Čelik-Zrinjski 2:2), te u Vitezu, gdje je Sloboda slavila protiv domaćina Viteza rezultatom 3:1. Po tri gola viđena su na utakmicama Veleža i Širokog Brijega (0:3), Borca i Drine Zvornik (3:0), te Željezničara i Mladosti Doboj Kakanj (2:1). Na susretu između Rudara iz Prijedora i Sarajeva viđena su dva gola (1:1). Dvije utakmice završene su bez postignutih golova (Radnik Bijeljina - Olimpic i Slavija - Travnik). 

Kolo je obilježio eurogol Džidića na Bilinom polju, a pored ovog gola palo je još nekoliko lijepih pogodaka na bh. terenima. 

5.  Toni Jović (Borac-Drina Zvornik 3:0)

Jović je postigao vodeći gol za Borac na ovom susretu. Maletić je ubacio, a Jović  iz prve šutira sa desetak metara i sa lijeve strane sjajno šalje loptu u desnu stranu.




4. Zajko Zeba (Vitez-Sloboda 1:3)

Treći gol za Slobodu postigao je Zajko Zeba. Jedan od najboljih fudbalera Slobode sjajno je iskoristio slobodan prostor, pretrčao fudbalere Viteza i prihvatio loptu koju je poslao Ahmetović i u maniri klasičnog napadača lagano matirao domaćeg golmana.



3. Amer Ordagić (Vitez-Sloboda 1:3)

Ordagić je u Vitezu sjajnim golom doveo Slobodu u vodstvo.  Primio je loptu od Ahmetovića i sa desetak metera iskosa lobom poslao loptu u lijevu stranu. Golman i odbrambeni fudbaleri Viteza su bili nemoćni. 



2. Ivan Sesar (Velež-Široki Brijeg 0:3)

Sesar je sjajnim poluvolejem sa 17 metara nakon pola sata igre u Vrapčićima matirao Bobića. Poslao je loptu u lijevu stranu gola, a golman Veleža je bio potpuno nemoćan. 




1. Aldin Džidić (Čelik-Zrinjski 2:2)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Džiđić je u finišu utakmice izveo slobodni udarac sa oko 20 metara i poslao je loptu u desne rašlje. Golman Zrinjskog bio je nemoćan, a Džidić je Čeliku donio bod, te je postigao jedan od najljepših golova ove sezone.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi