Duel Šilića i Žižovića na Pecari

Penali odlučili u hercegovačkom duelu

Tragičar Dalibor Šilić

Zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesterca nogometaši Zrinjskog plasirali su se u polufinale Kupa BiH. Tačnije, mogu zahvaliti tragičaru Daliboru Šiliću, kapitenu Širokog Brijega koji je fulio penal koji je presudio o pobjedniku, a nakon što su dva četvrtfinalna ogleda, u Mostaru i danas u Širokom Brijegu, završena identično – 1:0 za domaće.

Prvi dio revanš utakmice protekao je u bezidejnoj igri Širokog Brijega, i prijetnjama gostiju iz Mostara iz kontranapada.
Ipak, u drugom poluvremenu na Pecari se bolje igralo. Domaći kreću na sve ili ništa, a poentirali su u 53. minutu susreta. Stanko Bubalo povukao je loptu, predriblao nekoliko igrača Zrinjskog i majstorski savladao vratara Romea Mitrovića.
Širokobriježani su potom atakovali na vrata Zrinjskog, ali njihovi silni napadi nisu pretvoreni u drugi gol.
I, onda «penal lutrija» u kojoj su bingo «uboli» Mostarci.

Široki Brijeg - Zrinjski 1:0 (penali 2:3)

1:0 Bubalo (53). Stadion Pecara u Širokom Brijegu. Gledalaca: 2.500. Žuti kartoni: Hanih, Marsijano (Široki Brijeg), Đurić, Nikolić (Zrinjski).
Crveni karton: Dragan Jović (Zrinjski) u 3. minutu.
ŠIROKI BRIJEG: Vasilj, Costa, Šilić, Jurić, Božić/od 75. Topić, Marcijano, Wagner, Hanih/od 71. Zovko, Ronielle, Karoglan, Bubalo. Trener: Mario Ćutuk.
ZRINJSKI: Mitrović, Džidić, Nikolić, Žuržinov/od 90. Landeka, Matko, Ivanković/od 78. Selimović, Krezo, Žižović, Karadža, Đurić, Zadro. Trener: Dragan Jović.
Sudija: Mevludin Efendić (Sarajevo).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.