ATP Miami, osmina finala

Džumhur na pragu plasmana karijere

Damir Džumhur ostvario je svoj najveći rezultat u karijeri plasmanom u osminu finala Masters turnira u Miamiju. 

Bh. teniser je na tom putu izbacio Mayera, Nadala i Kukushkina, a večeras će oko 23 časa snage odmjeriti sa Kanađaninom Milošem Raonićem.

Raonić je favorit u ovom meču, ali gledajući unazad nekoliko susreta naš igrač svakako može očekivati dobar rezultat u njhovom prvom odmjeravanju snaga.

Isto tako, motiv više može tražiti i u činjenici da bi pobjedom u ovom duelu došao do najboljeg plasmana u karijeri. Džumhur je najbolju poziciju na ATP listi imao 19. oktobra prošle godine kada je osvanuo na 77. mjestu, a sada bi u slučaju još jednog trijumfa, sa sigurnih 180 bodova, mogao dospjeti među 70 najboljih igrača svijeta.

Naravno, njegov plasman od naredne sedmice zavisiće i od rezultata nekih drugih tenisera, ali svakako da bi eventalna pobjeda nad Raonićem osigurala mu poziciju karijere.

Damir Džumhur trenutno se nalazi na 94. mjestu ATP liste sa 588 bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.