Džumhuru se smiješi bogatstvo ako pobijedi Raonića
Foto: EPA

Koliko bi mogao zaraditi bh. teniser?

Džumhuru se smiješi bogatstvo ako pobijedi Raonića

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u osminu finala Mastersa u Miamiju što je njegov najbolji rezultat na turnirima iz Masters serije.

U šesnaestini finala najbolji bosanskohercegovački teniser savladao je Mikhaila Kukushkina, a osmini finala igrat će protiv trenutno 12. tenisera na ATP listi Miloša Raonića.

Pobjedom nad kazahstanskim teniserom Džumhur je zaradio 67.590 dolara što će svakako bh. teniseru mnogo značiti za nastavak karijere.

No, ukoliko kojim slučajem savlada i favoriziranog Raonića, što nije nemoguće s obzirom na igre koje pruža, Džumhur će još više podebljati svoj bankovni račun, odnosno plasman u četvrtfinale donio bi mu 128.215 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti