Šunjić napustio teren zbog povrede

Bayern bolji od Frankfurta, asistencija Vrančića

Endin Čaušević

Odigrano je pet utakmica na terenima u Njemačkoj u okviru 28. kola Bundeslige.

Aktuelni prvak Njemačke ekipa Bayerna na domaćem terenu savladala je ekipu Frankfurta sa minimalnih 1:0. Jedini gol na današnjoj utakmici postigao je Franck Ribery na spektakularan način, makazicama.

Bayern je i dalje prvi na tabeli Bundeslige sa 72 boda, dok je Frankfurt predzadnji sa 27 bodova.

Ekipe Darmstadta i Stuttgarta odigrali su sjajnu utakmicu na kojoj su postignuta četiri gola (2:2). Ovo je bio okršaj bh. reprezentativaca Maria Vranješa i Tonija Šunjića.

Golove za domaće postigli su Wagner i Niemeyer, dok su za goste pogađali Gentner i Rupp. Šunjić je utakmicu napustio u 21. minuti zbog povrede, dok je Vrančić odigrao svih 90 minuta, te je upisao sjajnu asistenciju kod drugog gola.

HSV je kao gost deklasirao Hannover sa 3:0, a cijelu utakmicu za goste odigrao je Emir Spahić. Mainz je sa 4:2 bio bolji od Augsburga, dok je Ingolstadt savladao Schalke sa 3:0.

Bundesliga, 28. kolo:

Bayern - Frankfurt 1:0

Darmstadt - Stuttgart 2:2

Hannover - HSV 0:3

Ingolstadr - Schalke 3:0

Mainz - Augsburg 4:2

Potražite više informacija na temu Bundesliga:



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.