Stao u odbranu Gotzea

Lewandowski: Gotze će dokazati da je za Bayern

Poljski napadač Robert Lewandowski vjeruje da Mario Gotze može uspjeti u Bayernu. 

Gotze je na Allianz Arenu dospio 2013. godine nakon fantastičnih izvedbi u Borussiji Dortmund, međutim dosad se u Bayernu nije uspio nametnuti kao standardni prvotimac i nije isključeno da promijeni sredinu već na ljeto. 

"Mario je igrajući za reprezentaciju pokazao koliko je sjajan igrač i šta sve može da uradi. Ne treba da čita šta se o njemu piše u medijima, ne treba mu sav dodatni pritisak, mada on zna da se nosi sa time. Navikao je", kazao je Lewandowski za njemačke medije i potom nastavio:

"On je igrač Bayerna i do kraja sezone ostalo je još dovoljno utakmica da dokaže da jeste za Bayern. Trebalo bi da ostane dugo u Minhenu jer je vrhunski fudbaler", dodao je Lewandowski.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Gotze je ove sezone postigao jedan pogodak i upisao tri asistencije, a ugovor sa Bayernom mu važi do 2018. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.