Historijski rezultat sarajevske ekipe

Prije 37 godina KK Bosna došla na krov Evrope

Endin Čaušević

KK Bosna je na današnji dan 1979. godine u francuskom Grenoblu ostvarila historijski rezultat pobjedom nad italijanskom ekipom Emerson.

Sarajevska ekipa na čelu sa Bogdanom Tanjevićem stigla je do titule prvaka Evrope što je i dan danas najbolji rezultat klupske košarke u BiH i regionu. Popularni Studenti protiv Emersona slavili su sa tri poena razlike, 96:93.

Za Bosnu su tada nastupali Delibašić, Đogić, Izić, Hadžić, Benaček, Bosiočić, Pešić i Radovanović. Pehar je podigao tadašnji kapiten KK Bosna, Žarko Varajić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica u Grenoblu igrala se pred 12.000 navijača, a u videu možete pogledati neke od najboljih trenutaka iz te historijske večeri sarajevskog kluba.


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.