NBA liga

Rocketsi slavili, na ruku im išao rezultat Utaha

Edmir Škorić

Houston Rocketsi su protekle večeri upisali veoma važnu pobjedu.

Rocketsi su sa 129:105 trijumfovali u Minnesoti i sada su na pobjedu od play-offa, budući da je Utah poražena od Dallasa, što je odgovaralo Jamesu Hardenu i društvu.

Upravo Harden je sa 34 poena predvodio Rocketse do nove pobjede, dok je Ariza dodao 21 poen. Muhammad je ubacio 23 u sastavu domaćih.

Dakle, Houstonu sada pripada ta osma, posljednja pozicija na Zapadu pred doigravanje, obzirom da je Dallas sa 101:92 slavio u Utahu. Hayward je ubacio 26 poena, ali to nije bilo dovoljno za Jazzere. Williams sa 23 i Nowitzki sa 22 bili su najbolji u redovima gostiju.

Cleveland Cavaliersi su u jednom od derbija Istoka sa 109:94 porazili Atlanta Hawkse, što je lideru nešto slabije konferencije bila 57. pobjeda i uvjerljivo je prvi uoči doigravanja, dok će Hawksi po svemu sudeći biti treći na kraju.

Kyrie Irving i LeBron James su bili jako raspoloženi, pa je prvi ubacio 35 poena, a drugi 34. Bazemore je kod Atlante ubacio 243 poena. 

Bez Nikole Vučevića je Orlando bio bolji od Milwaukee Bucksa rezultatom 107:98, dok je Chicago u New Orleansu pobijedio Pelicanse sa 121:116. U duelu Brooklyna i Washingtona, gosti su slavili sa 120:111. Hrvat Bojan Bogdanović je ubacio 20 poena u porazu Netsa.

Oklahoma je na krilima Duranta, koji je ubacio 34 poena, savladala Los Angeles Lakerse sa 112:70. Westbrook ej dodao 13 poena uz 10 skoskova i 14 asistencija (triple-double), a Kobe Brynat na drugoj strani je ubacio 13 poena. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.