Revolveraški obračun Hardenu, Kobe kao nekada

Houston bolji od Lakersa

Revolveraški obračun Hardenu, Kobe kao nekada

Edmir Škorić

Houston Rocketsi savladali su Los Angeles Lakerse sa 130:110 u večerašnjem susretu NBA lige.

Rocketsi su i dalje u teškoj situaciji i borit će se s Utah Jazzom za posljednje mjesto na Zapadu, ali kako su do play-offa ostale još dvije utakmice, male su šanse da će doći do cilja.

Iako su večeras bili izraziti favoriti protiv Lakersa, na kraju su se namučili za pobjedu. Domaćin je nakon prve dionice vodio 29:27, a ista prednost ostala je i na poluvremenu.

Tek u četvrtoj dionici su Rocketsi uspjeli da slome otpor Lakersa i da dođu do važne pobjede. Bio je ovo obračun Jamesa Hardena i Kobea Bryanta.

Prvi je ubacio 40 poena uz 13 asistencija, drugi sa 35 poena podsjetio na stare dane. Rocketse do kraja sezone još čekaju dueli sa Minnestom Timberwolvesima u gostima za dva dana i onda 14. aprila igraju u Houstonu protiv Sacramento Kingsa. Lakersi će odigrati još mečeve s Oklahomom u gostima, te s Utahom kući.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije