Chicago slavio kod Houstona, Thunder bolji od Clippersa

NBA, četvrtak

Chicago slavio kod Houstona, Thunder bolji od Clippersa

Sinoć je na NBA parketima odigrano šest mečeva, a najzanimljivije bilo je u duelima Oklahome i Los Angeles Clippersa, odnosno Houston Rocketsa i Chicago Bullsa.

Bullsi su u veoma bitnom meču za plasman u play off slavili u gostima kod Rocketsa rezultatom 103:100. Prvo poluvrijeme je proteklo u izjednačenoj košarci, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 52:52.

Rocketsi sjajno igraju treću dionicu te je dobijaju sa devet poena razlike (28:19). Ipak, Bullsi su bili još bolji u posljednjoj dionici te su na kraju uspjeli upisati veoma bitnu pobjedu.

Do nje ih je vodio Nikola Mirotić sa 28 poena, dok je Butler dodao 21. S druge strane, James Haren je ubacio 24 koša uz osam asistencija.

U drugom derbiju noći košarkaši Oklahoma City Thundera upisali su tijesnu pobjedu na domaćem parketu protiv Clippersa rezultatom 119:117. Do trijumfa ih je vodio Kevin Durant sa 31 košem i osam skokova, dok su s druge strane Crawford i Rivers ubacili po 32 koša.

Od ostalih rezultata Cavaliersi su slavili protiv Netsa 107:87, Orlando kod Pacersa 114:94, Pelicansi kući protiv Nuggetsa 101:95 te Portland protiv Bostona 116:109.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi