Bayern ponovo pokazao interes za bh. fudbalera

Poznato koliko iznosi otkupna klauzula Miralema Pjanića

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac i fudbaler Rome, Miralem Pjanić, nalazi se na meti nekoliko evropskih klubova.

Posljednjih sedmica dosta se govori o odlasku Pjanića i Rome, a za bh. fudbalera interes je pokazalo nekoliko klubova. Iako se činilo da je Chelsea jedini kandidat da dovede Pjanića, u utrku se ponovo uključio Bayern.

Carlo Ancelotti će od naredne sezone voditi bavarsku ekipu, a izrazio je želju da u svoj novi klub dovede upravo Pjanića. Po prvi put objavljeno je i koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru bh. fudbalera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, ukoliko Bayern ne bude želio pregovarati sa čelnicima Rome ima opciju da aktivira otkupnu klauzulu koja, prema pisanju italijanskih medija, iznosi 38 miliona eura. Treba dodati da Pjanić s Romom ima ugovor do ljeta 2018. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.