Kup BiH, polufinale

Obradović pogodio za pobjedu Radnika nad Širokim

Midhat Šljivak

Fudbaleri Radnika pobijedili su Široki Brijeg s 1:0 u susretu polufinala Kupa Bosne i Hercegovine.

Domaći su jako dobro ušli u meč i već nakon devet minuta igre su došli do vodstva. Dušan Hodžić je ubacio, a Marko Obradović je na pravom mjestu za prednost Radnika od 1:0.

Ostatak prvog poluvremena pripao je gostima. Iskusni Wagner je u dva navrata bio u izglednoj poziciji, ali na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću ekipe iz Bijeljine.

Nastavak donosi nešto grublju igru. Dosta žutih kartona pokazao je Elvis Mujić, a čak pet igrača domaće ekipe upisao je u svoju bilježnicu. Žute kod Radnika su dobili Eldin Mašić, Nenad Srećković, Dejan Maksimović, Samir Memišević i Dušan Hodžić.

Pred sami kraj susreta, tačnije u 73. minuti je Široki je ostao sa igračem manje zbog crvenog kartona, odnosno dva žuta koje je dobio Barišić u 67. i 73. minuti, ali to Radnik nije iskoristio, te je ostalo 1:0 do kraja meča.

Kup BiH, polufinale:

Radnik - Široki 1:0 (Obradović 9')

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, I. Jakovljević, Memišević, Zeljković, Obradović, Maksimović, Srećković, S. Jakovljević, Mašić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Barišić, Ćorić, Baraban, Wagner, Ćorluka, Kožulj, Sesar, Brekalo, Ajayi, Bralić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.