Juniorski kup

Borac bolji od Širokog

M. Šljivak

U prvom polufinalnom susretu Kupa Bosne i Hercegovine juniori Borca iz Banja Luke u Krupi na Vrbasu su s minimalnih 1:0 savladali Široki Brijeg.

Nakon Sarajeva, koje je u Bugojnu bilo bolje od domaće Iskre (2:1) do prednosti uoči revanš susreta stigli su i mladi fudbaleri Borca.

Jedini pogodak na susretu postignut je u samom finišu prvog poluvremena, tačnije u 40. minuti kada je golmana Širokog Brijega savladao Saša Popović.

Revanš susret na rasporedu je u narednu srijedu u Širokom Brijegu.

Kup BiH za juniore, polufinale, prvi susret:

Borac - Široki Brijeg 1:0 (Popović 40)
BORAC: Pupovac, Jekić, Petrović, Milić, Trninić, Milosavljević, Popović, Majetić, Maksimović, Trivan, Zekanović. Još su igrali Babić, Stanković, Mikić i Perišić.
ŠIROKI BRIJEG: Zlomislić, Bajo, Nikić, Bondža, Bojo, Matić, Milićević, Marić, Vukoja, Grbešić, Jurić. Još su igrali Zovko, Buhač, Gašpar i Bože Vukoja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.