U Madridu nije dobio pravu priliku

Leicester dovodi stopera kojeg je Real Madrid otpisao

Adnan Beganović

Leicester City, najljepša priča evropskog klupskog fudbala u aktuelnoj sezoni, počeo je slagati ekipu za narednu sezonu u kojoj će po prvi put u historiji igrati u Ligi prvaka.

Pet kola prije kraja prvenstva Leicester se nalazi na čelu tabele sa sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama i najvjerovatnije će osvojiti titulu.

Međutim, iako se na Otoku, pa i u cijeloj Evropi samo razmišlja i priča o posljednjih pet kola Premiershipa, u Leicesteru već misle na narednu sezonu u kojoj ih očekuje mnogo iskušenja.

Tako su prema pisanju španskih medija čelnici Leicestera već dogvorili dolazak iskusnog 26-godišnjeg stopera Sporting Gijona, Luisa Hernandeza.

Transfer je prema pisanju Marce dogovoren, a Leicester isti neće ništa koštati pošto Hernandezu na ljeto ističe ugovor sa Sportingom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Hernandez je prve fudbalske korake napravio u Realu gdje nije dobio pravu priliku. Preselio je iz Madrida u Portugal, tačnije u Sporting da bi 2012. godine potpisao za Sporting Gijon.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.