Foto: EPA

Primera

Real razbio Getafe

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida deklasirali su Getafe s 5:1 u susretu 33. kola španske Primere.

Real Madrid je, očekivano, slavio na gostovanju u okolnom predragđu i tako je stigao do 23. pobjede, pa se vodećoj Barci primakao na bod uz utakmicu više.

Cristiano Ronaldo danas nije ni zabio, ni asistirao, no njegovi suigrači su bili raspoloženi.

U 29. minuti je Karim Benzema pogodio za vodstvo gostiju, da bi u 40. Isco na asistenciju upravo Benzeme povisio na 2:0.

Sve dileme otklonjene su u petoj minuti nastavka, kada je Gareth Bale pogodio za 3:0 na asistenciju Benzeme, koji je bio daleko najbolji danas u redovima Kraljeva.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Utješni gol za domaće postigao je Sarabia u 84. minuti. Za 4:1 zabija James Rodriguez u finišu utakmice, a onda i Ronaldo pogađa za konačnih 5:1.

Primera, 33. kolo:
Getafe - Real 1:5 (Sarabia 84/ Benzema 29, Isco 40, Bale 50, Rodriguez 89)


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.