Foto: EPA

Real se oprostio od Eurolige

Fenerova 'metla' aktuelnom prvaku Evrope

Košarkaši Fenerbahčea su se večeras potpuno zasluženo plasirali na Final Four Eurolige, koji se igra u Berlinu.

Tim iz Istanbula je kao gost savladao ekipu Real Madrida rezultatom 75:63, čime je došao do ukupne pobjede od 3:0 i plasmana u samu završnicu ovog takmičenja.

Fener je na startu utakmice nagovijestio da je stigao po pobjedu, a na odmor je otišao s prednošću od 30:27. Odluka o pobjedniku meča u Madridu pala je u drugom poluvremenu, tačnije u trećoj četvrtini koju su košarkaši Fenerbahčea riješili u svoju korist sa 24:13 i tako stigli pred vrata pobjede.

U posljednjoj dionici, ekipa Željka Obradovića kontrolisala je tempo i rutinski privela meč kraju, te proslavila veliku pobjedu i 'metlu' protiv još uvijek aktuelnog prvaka Evrope, koji će biti onemogućen da brani titulu osvojenu u prošloj sezoni.

Najefikasniji igrač utakmice bio je sjajni Bogdan Bogdanović sa 17 ubačenih poena, a zanimljivo je da je sve postigao u drugom poluvremenu. U ekipi Fenera istakli su se još Udoh sa 15, Dixon sa 14 i Datome sa 13 poena.

U ekipi poraženog Real Madrida, najbolju partiju pružio je Sergio Rodriguez koji je ubacio 15 poena, dok je Gustavo Ayon dodao jedan poen manje.

Fenerbahče će se u polufinalu Eurolige u Berlinu sastati sa Laboral Kutxom, dok će drugi polufinalni par činiti CSKA i pobjednik iz duela Barcelone i Lokomotiva.

Euroliga, 1/4 finale:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid - Fenerbahče 63:75 (0:3)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.