Kup BiH, polufinale

Povijesni uspjeh: Radnik u finalu Kupa BiH

Midhat Šljivak

Fudbaleri Radnika iz Bijeljine plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Danas su na Pecari poraženi od Širokog s 2:1, ali zahvaljujući golu u gostima idu u povijesno finale.

Dosta tvrda utakmica odigrala se na Pecari. Na otvaranju su gosti igrali jaku odbranu, koju su domaći ipak uspjeli probiti u 26. minuti. Nakon kornera najviši u skoku je Boris Pandža, koji pogađa za prednost od 1:0.

Domaći su i u ostatku prvog dijela bili bolji. Međutim, nisu uspjeli stvoriti neku ozbiljnu šansu i na odmor se otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

Krenuo je Široki po drugi gol u nastavku, a do njega su došli u 66. minuti. Prekrasan gol iz slobodnog udarca postiže Zvonimir Kožulj za prednost od 2:0.

Samo četiri minute kasnije Radnik stiže do gola za finale. Dosuđen je penal, a precizan je Adnan Šećerović za 2:1.

Do kraja je Široki pokušavao doći do gola koji ih vodi u finale. Ipak, u tome nisu uspjeli, te je ostalo 2:1, što je rezultat koji vodi goste u finale.

Kup BiH, polufinale:

Široki Brijeg - Radnik 2:1 (Pandža 26', Kožulj 66' / Šećerović 70')

ŠIROKI BRIJEG: Bilobrk, Pandža, Barišić, Ćorić, Krstanović, Wagner, Kožulj, Sesar, Brekalo, Ajayi, Crnov.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

RADNIK: Avdukić, Hodžić, Beširević, I. Jakovljević, Memišević, Zeljković, Obradović, Maksimović, Srećković, S. Jakovljević, Šećerović.







Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.