Pet najboljih golova 26. kola

Rapsodija prelijepih golova na Pecari, Crnov neprikosnoven

S. Bošković

Jučer je kompletirano 26. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Kolo je obilježio 107. derbi između Sarajeva i Željezničara koji je završio minimalnom pobjedom Plavih. 

Na osam utakmica je postignuto 20 golova, a uvjerljivo najviše puta mreže su se tresle u Travniku, gdje je istoimeni domaćin savladao budućeg niželigaša Veleža sa visokih 7:1. Četiri gola viđena su na Pecari, gdje je Široki Brijeg bio bolji od Slavije sa 4:0. Dva gola viđena su u Zenici, te u Zvorniku. Čelik je bio bolji od Radnika iz Bijeljine sa 2:0, dok je Mladost iz Doboja kod Kaknja slavila protiv Drine, također sa rezultatom 2:0. Četiri utakmice završene su rezultatom 1:0 (Olimpic-Sloboda 0:1, Rudar Prijedor-Borac 0:1, Zrinjski-Vitez 1:0, te Sarajevo-Željezničar 0:1). 

Ovo kolo, poput prošlih, je ponudilo nekoliko sjajnih golova, a ovo je najboljih pet. 

5. Kouadio (Travnik-Velež 7:1)

Kouadio je sjajno u šesnaestercu dočekao jedna ubačaj i opalio je volej iz prve, za svoj drugi gol u visokoj pobjedi Travnika nad Veležom



4.Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg-Slavija 4:0)

Na Pecari su sinoć viđena četiri prelijepa gola. Rapsodiju Širokobriježana je otvorio Kožulj prelijepim golom sa oko 20 metara. Kožulj je namjestio loptu, te je sjajno šutirao i pogodio u lijevi kut gola Slavije. 


3. Ivan Crnov (Široki Brijeg-Slavija)

Crnov je za Široki Brijeg postigao dva sjajna gola. Drugi je postigao iz odlično izvedenog slobodnjaka. Lopta je preletjela živi zid i u silaznoj putanja prošla pored stative. 


2.Damir Mehidić (Olimpic-Sloboda 0:1)

Sloboda je minimalno slavila na Otoci sjajnim golom Mehidića. Mehidić je prihvatio loptu u šesnaestercu domaćina, namjestio se i pogodio same desne rašlje. 



1. Ivan Crnov (Široki Brijeg-Slavija 4:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi gol Ivana Crnova je obilježio susret na Pecari. Došao je na oko dvadeset metara od gola Slavije, okrenuo se, namjestio se na bolju nogu i onda prekasnim šutem pogodio desne rašlje. Golman gostiju je dao sve od sebe da odbrani ovaj udarac, ali nije bio ni blizu. 



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.