Gavran: Željo nije Barcelona da uvijek pobjeđuje

Trener Travnika pred gostovanje na Grbavici

Gavran: Željo nije Barcelona da uvijek pobjeđuje

Pred Travnikom je iznimno teško gostovanje. Izabranici Borisa Gavrana nakon pobjede nad Vitezom (3:1) idu na megdan Željezničaru i sve osim poraza za travnički tim bi bio povoljan rezultat. 

Iako je Željezničar u posljednjoj utakmici pretrpio poraz od Slobode, Gavran smatra da to neće predstavljati olakšavajuću okolnost za Travnik ističući da se radi o jednom od najkvalitetnijih klubova u bh. prvenstvu.

"Željezničar je sasvim dobro posložen tim. Niko nije Barcelona da konstantno pobjeđuje, pa ni Željezničar, moralo je doći do poraza. Mi smo svjesni s kakvim igračima raspolaže naš protivnik i ne smatramo da su oni uzdrmani porazom, a nama predstoji da ovaj put na Grbavici pokušamo iznenaditi. Sve osim poraza bio bi pozitivan rezultat", kazao je Gavran za SportSport.ba.  

Gavran dodaje na raspolaganju neće imati sve igrače. 

"Tokom sedmice smo imali probleme sa povredama, a traga je ostavila i utakmica sa Vitezom u kojoj su igrači dali svoj maksimum. Ćurić i Zaimović sigurno neće igrati, a na povrede se žale Nurković, Jašarević, Nuhić... Ipak, čim se izađe na teren uz prepoznatljivu atmosferu na Grbavici rijetko koji igrač neće ostaviti posljednji atom snage na terenu", ističe trener Travnika.

Ovaj 44-godišnji stručnjak kormilo Travnika je preuzeo nakon odlaska Darka Vojvodića. Svojim dosadašnjim radom je, kako kaže, zadovoljan. 

"Ovdje sam već neko vrijeme i mogu biti zadovoljan s onim što sam napravio. Da smo u mom prvom nastupu u Bijeljini napravili nešto više, sigurno da bi i pobjeda protiv Viteza bila značajnija i dala veće šanse za opstanak. Ovako smo u težoj situaciji, ali nismo odustali. Borit ćemo se sve dok postoje šanse da izborimo opstanak i nema odustajanja", kazao je na kraju Gavran. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Travnik inače trenutno zauzima 13. poziciju na tabeli sa 23 osvojena boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi