Na tri turnira upisao 27 titula

Nevjerovatne brojke "kralja šljake"

Rafael Nadal još jednom je potvrdio da je "kralj šljake". Španski teniser došao je do još jedne titule, a jučerašnji trofej bio mu je deveti u karijeri na turniru u Barceloni.

Koliko je dominantan na ovoj podlozi svjedoči i podatak da Rafa još devet titula ima u Monte Carlu, a isto toliko osvojio je i na Roland Garrosu, što je i najveći broj titula nekog tenisera na jednom turniru u Open eri. 

Peti teniser takođe je i izjednačio rekord Guillerma Vilasa, koji je zabilježio 49 trofeja na zemljanoj podlozi. 

Iako je u znatnoj mjeri popravio formu i sa dva uspjeha najavio svoj povratak u sam vrh tenisa, Nadal je i dalje drugi favorit za osvajanje drugog ovosezonskog Grand Slama. Najviše šansi daje se najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću, koji će za nešto manje od mjesec dana krenuti u lov na jedini Grand Slam koji mu nedostaje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.