Nadalu trofej u Barceloni
Foto: EPA

ATP Barcelona, finale

Nadalu trofej u Barceloni

Midhat Šljivak

Rafael Nadal osvojio je ATP turnir u Barceloni. Španac je u današnjem finalu savladao Japanca Keija Nishikorija s 2:0, po setovima 6:4 i 7:5.

Velika borba je viđena u ovom meču, a na kraju je nakon više od dva sata igre Nadal uspio da dođe do trofeja.

Nadal je dobro ušao u meč. Uspio je da napravi break u četvrtom gemu za prednost od 3:1, ali je Japanac uzvratio već u narednom gemu, kojeg je potvrdio servisom za 3:3.

Imao je potom Kei tri šanse za novi break. Međutim, Rafa se spasio od 0:40, te je u 10. gemu prvog seta iskoristio nešto slabiji servis Nishikorija, te je osvojio set sa 6:4.

Drugi set donosi veliku borbu. Nishikori je napravio prvi break, ali je odmah potom uzvratio Nadal. Novi oduzeti servis viđen je u četvrtom gemu i Nadal je došao do 4:1 nakon velike borbe u petom gemu.

Ipak, Nishikori se nije predavao. Oduzeo je servis Nadalu u sedmom gemu, da bi nakon žestoke borbe uspio osvojiti gem na svoj servis za izjednačenje rezultata na 4:4.

Nadal je imao meč loptu u 10. gemu. Ipak, Nishikori se uspio spasiti i doći do 5:5, no u 12. gemu nije mogao da se odupre napadu Španca, te je Rafa stigao do trofeja.

ATP Barcelona, finale:

Nadal - Nishikori 2:0 (6:4, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije