Nadal: Ne opterećujem se rekordima

Nakon još jedne osvojene titule

Nadal: Ne opterećujem se rekordima

Nakon što je osvojio titulu u Monte Carlu, Španac Rafael Nadal trofej je podigao i u Barceloni. 

Peti teniser svijeta tako je došao do 69. titule u karijeri, odnosno 49. na šljaci, čime je izjednačio rekord legendarnog Guillerma Vilasa.

Nadal je nakon osvojenog pehara istakao da ga raduje činjenica da polako ulazi u prepoznatljivu formu, ali i da nije toliko opterećen rekordima koji su pred njim.

"Rekordi sada nisu toliko važni, o tome ćemo govoriti kada završim karijeru. Ostvario sam mnogo velikih pobjeda na šljaci, fantastično je što sada i u Barceloni imam devet titula", izjavio je Nadal.

Rafa se osvrnuo i na svoju trenutnu poziciju, te je iznio zanimljiv komentar na konstataciju novinara da se konačno "vratio".

"Svakog dana pokušavam da se poboljšam, nikada nisam bio nadmena osoba i za mene to što sam bio peti ne znači da sam "otišao". Ima gorih i boljih godina, pa nisam bio 25. na svijetu", dodao je Španac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi