Sve zavisi od Kolumbijca

"Falcau su vrata našeg kluba uvijek širom otvorena"

Kolumbijski napadač Radamel Falcao će ovog ljeta definitivno promijeniti sredinu.

Fudbaler Monaca trenutno boravi na posudbi u Chelseaju, gdje se nije snašao i naigrao, baš kao što je to bio slučaj i na prethodnoj pozajmici u Manchester Unitedu.

Ipak, interesa za bivšeg napadača Atletico Madrida nikada ne manjka, pa se tako u utrku za njegovo dovođenje uključio i River Plate, u kojem je Falcao stekao igračku afirmaciju.

"Prije šest mjeseci sam kontaktirao Falcaa i ponudio mu da se vrati u River. Tada mi je rekao da želi ostati u Evropi, što je i logično. Igra u velikom klubu i zarađuje ogroman novac, ali ako želi da dođe, vrata su mu širom otvorena. Povratak zavisi od njega, a ja bih zaista volio da ga ponovo vidim u našem dresu", rekao je predsjednik Rivera Rodolfo D'Onofrio.

Tridesetogodišnji Falcao je na Monumentalu igrao od 2005. do 2009. godine, nakon čega je prešao u Porto i započeo svoju karijeru u Evropi.

Osim River Platea, za Falcaa se interesuju i pojedini klubovi iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.