Premijer liga BiH

Velika pobjeda Olimpica nad Širokim

Edmir Škorić

U veoma dobroj utakmici Olimpic je pobijedio Široki Brijeg rezultatom 2:1.

Olimpic se grčevito bori za opstanak, Širokom je svaki bod neophodan u borbi za Evropu i baš zato je bila zanimljiva današnja utakmica na Otoci.

Već u trećoj minuti Muharemović ne koristi dobru šansu za domaće, a u devetoj minuti Hadžić kreće sam prema Soldu, ali otišao je previše u stranu i propala je još jedna šansa za domaće.

Anđušić je u 11. minuti šutirao, Soldo je bio siguran. Potom Hebibović puca preko gola. Na drugoj strani, u 23. minuti, Brekalo glavom šutira, Bandović brani.

Široki je uspio da povede u 36. minuti. Kožulj je sjajno pogodio iz slobodnog udarca. U samom finišu Olimpic je uspio da izjednači, kada je Zolj glavom lijepo pogodio mrežu Solda.

U nastavku dosta borbe, nekoliko sjajnih šansi na obje strane, a Olimpic u finišu dolazi do gola zlata vrijednog. Hebibović je primio loptu u šesnaestercu gostiju, okrenuo se i sjajno pogodio.

Prethodno je Ivan Krstanović propustio dvije sjajne šanse za Široki.

Olimpic je sada 11. sa 30 bodova i ovom pobjedom itekako može da se nada opstanku, dok je Široki pao na peto mjesto sa 52 boda.

Olimpic - Široki 2:1 (Zolj 43, Hebibović 89/ Kožulj 36)

Olimpic: Bandović, Radović, Vukomanović, Regoje, Muharemović, Hadžić, Hebibović, Anđušić, Gligorov, Handžić, Zolj.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki: Soldo, Barišić, Pehar, Krstanović, Kožulj, Sesar, Brekalo, Ajayi, Karačić, Crnov, Marković.


Olimpic-Siroki 0:1 by redakcija1
Olimpic-Siroki 1:1 by redakcija1
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.