Kapije Otoke otvorene, susret će biti odigran

Gracićeva poruka promijenila stav direktora LOKOM-a

Kapije Otoke otvorene, susret će biti odigran

Adnan Beganović

Susret između Olimpica i Širokog Brijega ipak će biti odigran danas na Otoci.

Podsjećamo, Javno preduzeće za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata u vlasništvu Opštine Novi Grad Sarajevo LOKOM odlučilo je zabraniti Olimpicu odražvanje današnje utakmice protiv Širokog Brijega zbog duga od 1170 KM kojeg imaju prema ovom preduzeću.

Ipak, direktor LOKOM-a Ramiz Dreković odlučio je popustiti nakon što mu je poruku uputio predsjednik FK Olimpic Nijaz Gracić.

"Gospodine Ramize, Danas Olimpic igra možda svoju najbitniju utakmicu od postojanja, a koliko vidim imamo problem sa Vama zbog 1170,00 KM. Niti je korektno niti znate cijeniti moj trud niti nastojanje u ovakvim uslovima da osiguramo opstanak u PL. Ne morate Graciću pomagati ali zbog djece iz ove opštine kojih je u Olimpicu oko 200, trebali biste staviti prst na čelo i razmisliti. Ne molim Vas, ali ovo što radite nije pametno i dobro za sviju", poručio je Gracić u poruci.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dreković je nakon ove poruke promijenio stav te je svojim radnicima naredio da otvore kapije stadiona na Otoci za ekipe i televiziju, no svakako da na taj način ne može opravdati svoj prethodni stav s obzirom da je pokazao kako se Općina odnosi prema jednom sportskom kolektivu u ovako teškim vremenima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi