Premijer liga BiH

Sjajna utakmica u Kaknju, Mladost savladala Travnik

Edmir Škorić

U sjajnoj utakmici 27. kola Premijer lige BiH Mladost je pobijedila Travnik s 2:1.

U Kaknju je viđena sjajna nogometna predstava i velika doza uzbuđenja, što je bilo i za očekivati, obzirom na to da se i jedni i drugi bore za opstanak. Domaćin je upisao veliku pobjedu i skoro obezbijedio ostanak u ligi.

Travnik je bolje otvorio utakmicu, prijetio preko Kouadija i Zeca, ali je Mladost prva stigla do vodstva.

Igrala se 29. minuta kadaje Dilaver glavom pogodio za veliko slavlje u Kaknju. Potom je opet Travnik zaigrao bolje, preko Kouadija i Jelića pokušao, ali bio je raspoložen domaći golman Hadžić.

U petoj minuti nastavka Travnik je izjednačio. Asim Zec je iskoristio grešku domaće odbrane i nastavio golgetersku seriju, pa je u zadnja tri meča u kojima je igrao dao pet golova. Ne čudi što  se u kuloarima već može čuti da će na ljeto pojačati jedan od vodećih timova Premijer lige BiH.

Serija šansi u posljednjih pola sata, ali briljirali su Hadžić na jednoj i Nurković na drugoj strani. 

Dilaver je u 55. minuti propustio veliku šansu za Mladost, a u 69. minuti Nurković sjajno brani nakon udarca Šišića. Zec potom u 70. minuti bježi odbrani Mladosti, ali šutira malo pored gola.

Nastavljaju da se redaju šanse. U 72. minuti Kouadio je išao sam prema Hadžiću, ali umjesto da puca, pokušao je da proigra Zeca.  U 75. minuti rezervista Zajmović zamalo da pogodi za pobjedu Travnika, ali Hadžić opet brani.

I onda stiže kazna, Mirza Kovač zabija za veliku pobjedu Mladosti, koja će na miru dočekati kraj prvenstva.

Mladost - Travnik 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Hadžić, Bošković, Sušić, Dilaver, Šišić, Musić, Rizvanović, Hodžić, Husić, Karahmet, Isaković.

Travnik: Nurković, Nuhić, Kovač, Jašarević, Čurić, Zec, Varupa, Kouadio, Jelić, Aleksić, Smajić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.