Rahimić: Pobjedom nad Drinom potvrditi opstanak u ligi

Mladost gostuje u Zvorniku

Rahimić: Pobjedom nad Drinom potvrditi opstanak u ligi

Dino Kurbegović

Ekipa Mladosti iz Doboja kod Kaknja u okviru 26. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje u Zvorniku kod ekipe Drine koja zauzima pretposljednje mjesto na tabeli s 19 bodova.

Nakon pobjede protiv Olimpika u taboru Mladosti vlada sjajna atmosfera i imperativ je pobjeda, a to je  potvrdio i šef stručnog štaba Mladosti, Ibro Rahimić: 

"Nakon pobjede protiv Olimpika atmosfera unutar ekipe je jako dobra. Moji igrači su i fizički i psihički jako spremni i motivirani za susret u Zvorniku. Nadamo se da ćemo protiv Drine ostvariti dobar rezultat, a to je da ostanemo neporaženi, a ja vjerujem da ćemo i slaviti. Ako slavimo vjerujem da bi 99% bili sigurni da ostajemo u Premijer ligi i naredne sezone", rekao je on.

Jedan od stubova odbrane je i defanzivac Omer Musić, koji je odigrao odličnu utakmicu protiv Olimpica.

"Vjerujem da je utakmica s Olimpikom za nas bila prekretnica. Nakon te pobjede naše samopouzdanje je poraslo i nivo igre smo svakako digli što je evidentno. Pobjedom protiv Drine želimo potvrditi tri boda iz susreta s Olimpikom i tako u mnogome olakšati naš put ka ostanku u Premijer ligi BIH, što je i bio naš cilj na početku sezone", rekao je Omer Musić.

Jedan od najboljih igrača kluba u ovoj sezoni je i 28-godišnji čuvar mreže Adnan Hadžić.

"Pred susret s Olimpikom na nama je bio ogroman pritisak. Na svu sreću uspjeli smo slaviti i vratiti samopouzdanje. Mnogo smo radili u protekloj sedmici i ono što je najbitnije je da kvalitetno radimo i da imamo vrhunsku atmosferu u timu. Iako tabela to ne pokazuje Drina je jako kvalitetan protivnik i pobjedom protiv Veleža su pokazali da su u mnogo boljoj formi nego u prvom dijelu sezone. Nećemo podcijeniti naše protivnike i ako ispoštujemo sve ono što smo radili i što smo se dogovarali proteklih dana rezultat neće izostati", rekao je golman Adnan Hadžić.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Drine i Mladosti igra se u subotu u 17 sati. Meč će suditi Husein Terzić iz Travnika s pomoćnicima Moamerom Čauševićem (Sarajevo) i Arnelom Novalićem (Doboj). Četvrti sudija bit će Mirza Tičić (Sarajevo). Za delegata ovog susreta imenovan je Ljubiša Tripunović iz Doboja, dok će posmatrač suđenja biti Salem Prolić iz Sarajeva. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi