Nahvalio svog trenera

Ronaldo: Divim se Zidaneu, volio bih da ostane

Cristiano Ronaldo ne krije da bi volio da Zinedine Zidane ostane trener Real Madrida.

Francuski stručnjak preuzeo je 'kraljevski klub' u januaru 2016. godine i ove sezone ima šanse da osvoji Primeru i Ligu šampiona, a jedan od onih koji smatra da Zidane zaslužuje da i u budućnosti vodi Real Madrid je Ronaldo. 

"Mislim da smo više cijenjeni otkako nas vodi Zidane. Osjećamo njegovu posvećenost, znamo da se još uvijek adaptira i stvari su brzo došle na svoje. Sretan sam zbog njega. Oduvijek sam ga cijenio kao igrača, ali i sada kako trenira, kako se ponaša, kakav odnos ima sa igračima... Volio bih da on ostane trener Real Madrida," izjavio je Ronaldo.

Osvrnuo se potom Ronaldo i na eliminisanje Wolfsburga iz Lige šampiona.

"To je bila možda i najznačanija utakmica. Morali smo da pobijedimo sa tri gola razlike, ja sam postigao sva tri i to je bila posebna noć. Morala je da bude savršena. Nije to samo zbog mojih golova, nego je i tim igrao dobro. Navijači su nam bili od velike pomoći", istakao je Ronaldo. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednje vrijeme inostrani mediji sve više pišu o tome da će Ronaldo napustiti Real Madrid i kao naredna destinacija spominje se PSG. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.