Kakvi uspjesi

Diego Simeone je trenerski mag

Edmir Škorić

To više nije slučajno. Diego Simeone je veliki nogometni stručnjak.

Karizmatični argentinski trener umire 90 minuta pored aut-linije uz svoje igrače, ne prestaje im dijeliti savjete ni kada je sve gotovo, ni onda kada je Atetico osigurao pobjedu i njegova nogometna filozofija daje rezultate.

Atletico ne igra u stilu Barce i Reala, postiže malo golova, ali rezultati ne izostaju. A začetnik svega na Vicente Calderonu je upravo Simeone.

U njegovoj eri Madriđani su u šest godina uspjeli da naprave neke nevjerovatne rezultate.

U 2012. godini Ateltico je osvojio Evropsku ligu i Superkup Evrope, godinu dana kasnije osvojen je Kup kralja. U 2014. godini osvojena je Primera, Atletico je igrao finale Lige prvaka.

U 2016. godini Atletico je u finalu Lige prvaka, nakon što je izbacio Barcu u četvrtfinalu i Bayern u polufinalu, a ne zaboravite da su Jorgandžije i dalje u igri za titulu u Primeri.

Od prosječnog Atletica stvorio je tim koji je u jednoj sezoni eliminisao Barcelonu i Bayern. Stvorio je, ako ćete preciznije, pobjednike. Samo on zna koliko je bilo potrebno vremena i napornog rada da se dođe do željene formule.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Diego Simeone je trenerski mag.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.