Vjeruje u četvrtu poziciju

Mata: Možemo izboriti plasman u Ligu prvaka

Španski reprezentativac Juan Mata vjeruje da Manchester United sezonu može završiti na četvrtoj poziciji.

Tim sa Old Trafforda trenutno zauzima peto mjesto u Premiershipu sa četiri boda manje od rivala Cityja, a Van Gaalovi izabranici čine sve da uspješno privedu kraj sezone i izbore mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. 

"Možemo da ostvarimo oba cilja, odnosno da osvojimo FA Cup i da izborimo četvrto mjesto. Vjerujem da možemo dobiti sve utakmice do kraja sezone i tako ćemo onda imati šansu za Ligu prvaka. Znam da Manchester City i Arsenal igraju međusobno u sljedećem kolu i to bi mogla biti naša šansa", izjavio je Mata za britanske medije. 

Crveni đavoli će do kraja sezone u prvenstvu odmjeriti snage sa Norwichom, West Hamom i Bournemouthom.

"Moramo da dobijemo te utakmice, da se skoncentrišemo na njih. Ako ne pobijedimo, onda je sve nebitno. Dvije sezone sam na Old Traffordu i želim konačno da osvojim nešto. Biće teško protiv Crystal Palacea u finalu FA Cupa, to je posebno takmičenje", zaključio je Mata.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjećanja radi, Mata je u Manchester United dospio iz Chelseaja i tokom dosadašnje karijere je još nastupao za Valenciju i Real Madrid Castillu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.