Liga prvaka

Baleov gol dovoljan za novo madridsko finale

Edmir Škorić

Kao i prije dvije godine, u finalu Lige prvaka igrat će madridski klubovi Real i Atletico.

Atletico je jučer eliminsao njemački Bayern, dok je gradski rival Real večeras 1:0 pobjedom nad Manchester Cityjem također izborio finale.

U prvih 10 minuta bez pravih prilika, a jedino vrijedno spomena je povreda gostujućeg stopera Kompanyja. U 13. minuti prva prava šansa i to za Real. Carvajal je ubaico, ali neprecizan je Ronaldo glavom.

Real je dominirao na početku utakmice, pa je stigao i do vodstva u 20. minuti, kada je Gareth Bale matirao Joea Harta udarcem iskosa s desne strane. Taj pogodak se ispostavio i odlučujućim.

U 27. minuti Ronaldo šutira iz slobodnjaka, Hart brani. U samoj završnici prvog dijela velika šansa za City. Fernandinho je pucao, Keylor Navas je bio nemoćan, ali stativa je spasila Madriđane.

Indolentnost Cityja i u nastavku. Gosti su nekako igrali preblago, kao da su imali povoljnih 0:0, a ne 0:1. 

Modrić je mogao sve da riješi u 54. minuti, ali je Hart sjajno zaustavio njegov pokušaj. Realova dominacija se nastavila do kraja.

U 65. minuti Bale pogađa stativu glavom nakon ubačaja iz kornera.  Tek u 84. minuti City prijeti i to iz slobodnog udarca skroz iskosa s lijeve starne, ali De Bruyne pogađa samo vanjski dio mreže. U 89. minuti Aguerov projektil odlazi malo preko gola Navasa.

Ostalo je 1:0, gol Balea bio je Kraljevima dovoljan za 14. finale Lige prvaka, novo s Atleticom. Baš će biti uzbudjivo na San Siru...

Real - City 1:0 (Bale 20)

Real: Keylor, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Kroos, Modric, Isco, Bale, Jesé, Ronaldo. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

City: Hart, Sagna, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernando, Fernandinho, Toure, Navas, De Bruyne, Aguero.



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti