Stao u odbranu španskog stručnjaka

Hitzfeld: Guardiola nije neuspješan u Bayernu

Španski nogometni trener Pep Guardiola odlazi ove sezone iz Bayerna, a da ni jednom nije osvojio Ligu šampiona.

Mnogi ga zbog toga osuđuju i poručuju da on nije napravio dobar posao u njemačkom gigantu, ali postoje i oni koji su stali u odbranu Guardiole.

Jedan od njih je i nekadašnji trener Bayerna Ottmar Hitzfeld koji poručuje da je Guardiola unaprijedio cijelu Bundesligu.

"Ne, to nije neuspjeh! Guardiola nema pošten tretman. Pa uz njega je napredovao i Bayern i cijela Bundesliga. Svatko tko ne prepoznaje da je uspjeh tri polufinala Lige prvaka za redom je okrutan! Normalno je da ekipa nakon trostruke krune 2013. padne u rupu, opustiš se, nemaš više onu glad", rekao je Hitzfeld.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da Guardiola nakon ove sezone preuzima Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.