Xavi: Guardiola je uvijek želio ići u Englesku
FOTO: EPA

Koga će preuzeti Pep?

Xavi: Guardiola je uvijek želio ići u Englesku

Legendarni Xavi Hernandez vjeruje da će Pep Guardiola imati uspješnu epizodu u Premiershipu. 

Španskom treneru na kraju sezone ističe ugovor sa Bayernom i kao naredna stanica u njegovoj karijeri spominje se Engleska, a Xavi ističe da je Guardiola da tome oduvijek razmišljao.

"Mislim da se uopšte ne postavlja hoće li on uspjeti u Engleskoj ili ne. Hoće, kao svugdje. Po načinu na koji su igrali Barcelona i Bayern pod njegovim vodstvom, jasno je da u njegovoj filozofiji navijači uživaju, ali Pep donosi i mnogo više od toga", izjavio je Xavi za inostrane medije, dodavši:

"Nikada nije bilo pitanje da li će on biti menadžer u Engleskoj, samo je bilo pitanje kada. Stalno smo razgovarali o Premiershipu i poštovanju koje imamo prema kvalitetu timova, igrača i tempu igre. Vidjelo se da mu je san da bude menadžer u Engleskoj", dodao je bivši član Barcelone. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Xavi je sa Guardiolom u Barcelonu osvojio, između ostalog, dvije titule u Ligi šampiona i tri trofeja nacionalnog prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi