13. kolo Prve ženske lige FBiH (Jug)

Bugojanke ovjerile titulu kolo prije kraja sezone

Samir Mlaćo

Nogometašice Iskre jučer su pobjedom nad Rosom Brandis (5:0) ovjerile šampionsku  titulu u Prvoj ligi Federacije Jug. 

Bugojanke su u Turbetu pružile još jednu veoma kvalitetnu i efikasnu partiju, pa pozitivan rezultat u njihovu korist nije izostao.

Iskra je povela  su šestoj minuti kada Ulmija Lužić trese mrežu domaće golmanice Elme Kundić, a za 2:0 pogodila je iskusna Elma Basara deset minuta kasnije.

U 24. minuti Lejla Koluh pogađa za 3:0, da bi ista igračica u 43.minuti postavila konačan rezultat prvog poluvremena, bilo je 4:0.

U drugom poluvremenu Bugojanke su stvorile par sjajnih prilika, ali u više navrata istakla se golmanica Rose Brandis Elma  Kundić koja je pokazala svoje kvalitete. Konačnih 5:0 postavila je Mirha Hadžo u 89.minuti, a nakon toga uslijedilo je veliko slavlje i pobjednička pjesma nogometašica Iskre.

Bugojanke se kolo prije kraja nalaze na prvom mjestu sa četiri boda više u odnosu na drugoplasirani Željezničar 2011, a upravo će ova dva tima odmjeriti snage u posljednjem kolu na bugojanskom Jakliću.

Ipak, prvo mjesto nogometašicama Iskre neće donijeti direktan plasman u Premijer ligu, s obzirom da će isti morati izboriti kroz susrete baraža. U Bugojnu su uvjereni da imaju najkvalitetniju ekipu i nadaju se velikom uspjeh za klub, ali i sam grad koji već odavno nije imao većih uspjeha na sportskim poljima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.