ŽNK Iskra na pragu osvajanja šampionske titule

12. kolo Prve lige Federacije grupa Jug za žene

ŽNK Iskra na pragu osvajanja šampionske titule

S. Mlaćo

U Prvoj ligi Federacije grupa Jug za žene odigrani su susreti  12. kola. Postignuta su ukupno 23 pogotka, što govori da su nogometašice bile veoma efikasne i raspoložene za igru.

Lider ŽNK Iskra iz Bugojna na svom terenu deklasirala je ŽNK Čapljina sa visokih 9:0 (6:0), dok je drugoplasirani Željezničar 2011 iznenađujuće poražen na gostovanju  kod Sloge iz Ljubuškog rezultatom 2:1.

Tomislavgrad je na gostovanju kod Rose Brandis slavio sa sigurnih 4:1, dok je trećeplasirani Široki Brijeg u Bos.Otoci deklasirao domaću Slogu sa 6:0.

Dva kola prije kraja sezone, na prvom  mjestu je ŽNK Iskra Bugojno sa 30 osvojenih bodova, dok Željezničar 2011  ima 26, te su Bugojanke tako na pragu osvajanja titule šampiona.

Treći je Široki Brijeg sa 24 boda i Širokobriježanke će do kraja sezone voditi veliku bitku sa Željezničarom za to drugo mjesto koje vodi u baraž za Premijer ligu naše zemlje.

Predposljednja je Sloga iz Ljubuškog sa šest osvojenih bodova, dok začelje pripada Slogi iz Bosanske Otoke koja nakon 12 odigranih kola ima samo tri osvojena boda. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi