Mladost gostuje Čeliku

"U Zenici pozitivnim rezultatom zaključiti uspješnu sezonu"

Dino Kurbegović

Posljednji susret u svojoj premijernoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Mladost će odigrati u nedjelju na Bilinom Polju protiv ekipe Čelika. 

U prostorijama FK Mladost DK  održana je press konferencija pred komšijski derbi a predstavnicima medija su se obratili trener Ibro Rahimić i Darko Bošković.

Šef stručnog štaba i menadžer dobojske Mladosti,  kaže kako utakmica nema rezultatski značaj, ali ističe da se njegov tim dobrom predstavom i povoljnim rezultatom želi oprostiti od svojih navijača ove sezone.

''Nakon što smo ostvarili svoj cilj uslijedile su dvije teške utakmice, Sarajevo koje se bori za Evropu i Zrinjski koji je osvojio Premijer ligu, a poslije toga dolazi i ovaj susret s Čelikom koji je već odavno osigurao opstanak u društvu najboljih  i utakmica nema rezultatski značaj ni za njih, a ni za nas. Vjerujem da ćemo i mi i oni u meč ući rasterećeno u nadi da odigramo što bolji susret i na jedan lijep način se oprostimo od navijača ove sezone.''  

Jedan od igrača koji je svojim pristupom i borbenošću pokupio simpatije Crvene Legije u svojoj premijernoj sezoni u Mladosti je Darko Bošković. On je istakao kako on i njegovi saigrači žele odigrati dobar susret i od svojih navijača se oprostiti na najbolji mogući način.

''Utakmica koja nema neki rezultatski značaj, ali želimo da odigramo dobro i da se pokažemo u najboljem svjetlu. Cilj smo već odavno ostvarili i sigurno je kako znamo ekipu Čelika, sve njihove mane i vrline. Želimo da odigramo dobru utakmicu i da se od svojih navijača oprostimo na najbolji mogući način.''

Komšijski derbi propustit će Aldin Šišić koji je riješio prvi susret između ova dva tima koji je igran u novembru prošle godine. Rahimić i Šabić imaju na raspolaganju sve ostale igrače, a Rahimić je najavio i nekoliko promjena u odnosu na posljednji duel sa Zrinjskim u kojem je Mladost poražena rezultatom 3:0. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Čelika i Mladosti igra se u nedjelju 15. maja 2016. godine na Bilinom polju sa početkom u 17 sati. Meč će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva, sa asistentima Ćehaja Mirzom (Goražde) i Dženanom Milićem (Sarajevo). Četvrti sudija je Topalović Sabrija iz Zenice. Za delegata ovog susreta imenovan je Radika Marić iz Bijeljine, dok je posmatrač suđenja Radoslav Kapor iz Trebinja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.