Prvi igrač koji je napustio Mladost iz Kakanja

Armin Pašagić karijeru nastavlja na Novom Zelandu

Dino Kurbegović

Nakon uspješne sezone s IFK Malmö u 2015.godine,  Armin Pašagić stigao je prošle zime u FK Mladost Doboj Kakanj. U Crvenom dresu proveo je polusezonu u BHT Premijer ligi, pa se na kraju odlučio na novi transfer i putuje na daleki Novi Zeland.

Šest mjeseci nakon odlaska iz Švedske, veznjak Pašagić putuje na Novi Zeland u Eastern Suburbs AFC, piše Skanska Dagbladet.

"Odabrao sam ovaj klub, jer su vrlo ambiciozni i jer ću imati priliku da igram Azijsku Ligu prvaka. Biće tu dosta dobrih utakmica i siguran sam da ću imati više prilike za igru", rekao je Pašagić.

Nakon kraćeg boravka u domovini Bosni i Hercegovini u redovima kluba iz Kaknja, Pašagić je upisao dva nastupa u BHT Premijer ligi. Odigrao je svih 90. minuta na Koševu protiv Sarajeva i upisao je nastup ulaskom s klupe protiv Slobode na Tušnju. Sada se raduje nastupima u Premier ligi NRFL.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Pregovarali smo nekoliko sedmica s predstavnicima kluba s Novog Zelanda, i na kraju smo postigli dogovor i osjećam se spremnim za nova iskustva. Radujem se da ću igrati u Premier ligi NRFL i da ću sarađivati s trenerom Malcolm McPhersonom, koji me želio dovesti sve vrijeme dok sam igrao u Bosni", kaže Pašagić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.