"U Zenici pozitivnim rezultatom zaključiti uspješnu sezonu"

Mladost gostuje Čeliku

"U Zenici pozitivnim rezultatom zaključiti uspješnu sezonu"

Dino Kurbegović

Posljednji susret u svojoj premijernoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine Mladost će odigrati u nedjelju na Bilinom Polju protiv ekipe Čelika. 

U prostorijama FK Mladost DK  održana je press konferencija pred komšijski derbi a predstavnicima medija su se obratili trener Ibro Rahimić i Darko Bošković.

Šef stručnog štaba i menadžer dobojske Mladosti,  kaže kako utakmica nema rezultatski značaj, ali ističe da se njegov tim dobrom predstavom i povoljnim rezultatom želi oprostiti od svojih navijača ove sezone.

''Nakon što smo ostvarili svoj cilj uslijedile su dvije teške utakmice, Sarajevo koje se bori za Evropu i Zrinjski koji je osvojio Premijer ligu, a poslije toga dolazi i ovaj susret s Čelikom koji je već odavno osigurao opstanak u društvu najboljih  i utakmica nema rezultatski značaj ni za njih, a ni za nas. Vjerujem da ćemo i mi i oni u meč ući rasterećeno u nadi da odigramo što bolji susret i na jedan lijep način se oprostimo od navijača ove sezone.''  

Jedan od igrača koji je svojim pristupom i borbenošću pokupio simpatije Crvene Legije u svojoj premijernoj sezoni u Mladosti je Darko Bošković. On je istakao kako on i njegovi saigrači žele odigrati dobar susret i od svojih navijača se oprostiti na najbolji mogući način.

''Utakmica koja nema neki rezultatski značaj, ali želimo da odigramo dobro i da se pokažemo u najboljem svjetlu. Cilj smo već odavno ostvarili i sigurno je kako znamo ekipu Čelika, sve njihove mane i vrline. Želimo da odigramo dobru utakmicu i da se od svojih navijača oprostimo na najbolji mogući način.''

Komšijski derbi propustit će Aldin Šišić koji je riješio prvi susret između ova dva tima koji je igran u novembru prošle godine. Rahimić i Šabić imaju na raspolaganju sve ostale igrače, a Rahimić je najavio i nekoliko promjena u odnosu na posljednji duel sa Zrinjskim u kojem je Mladost poražena rezultatom 3:0. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret između Čelika i Mladosti igra se u nedjelju 15. maja 2016. godine na Bilinom polju sa početkom u 17 sati. Meč će suditi Irfan Peljto iz Sarajeva, sa asistentima Ćehaja Mirzom (Goražde) i Dženanom Milićem (Sarajevo). Četvrti sudija je Topalović Sabrija iz Zenice. Za delegata ovog susreta imenovan je Radika Marić iz Bijeljine, dok je posmatrač suđenja Radoslav Kapor iz Trebinja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi