Druga liga Sjever, 27. kolo

Poraz Svatovca, Sloga i Slaven ponovo slavili

Midhat Šljivak

Pet utakmica 27. kola Druge lige Sjever odigrano je danas, a do novih pobjeda su stigli Sloga Simin Han i Slaven iz Živinica, dok je Svatovac upisao poraz.

Bolji od ekipe iz Poljica bili su fudbaleri Gradine iz Srebrenika, koji su slavili pobjedu rezultatom 2:1.

Poveli su domaći u drugoj minuti nadoknade prvog dijela preko Muslimovića, da bi na 2:0 povećao Likić u 71. minuti s penala.

Tračak nade gostima za pozitivan rezultat dao je Mahovkić golom za 2:1 deset minuta prije kraja, ali ostalo je 2:1 za Gradinu.

Sloga Simin Han je i dalje lider Druge lige Sjever. Pogotkom Almira Omerovića iz 52. minute pobijedili su Priluk s 1:0, te su vodeći tim s istim brojem bodova kao i Svatovac, ali i susret manje.

Živinički Slaven je također kandidat za plasman u Prvu ligu Federacije. Oni su danas savladali Mladost s 2:1, te su dva boda iza vodećeg dvojca.

Pobjedu su danas upisali i fudbaleri Sloge iz Tojšića nad Bosnom iz Mionice sa 2:0, dok je meč Mramora i Ingrama završen bez pobjednika, 1:1.

Druga liga Sjever, 27. kolo:

Gradina - Svatovac 2:1

Sloga Simin Han - Priluk 1:0

Slaven - Mladost 2:1

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Sloga Tojšići - Bosna Mionica 2:0 

Mramor - Ingram 1:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.