Izvršni direktor Borussije

Watzke: Nismo nikada bili prijatelji s Bayernom

Izvršni direktor Borussije, Hans-Joachim Watzke, izjavio je da tim iz Dortmunda nikada neće imati prijateljske odnose sa Bayernom. 

Borussia i Bayern su već duže vrijeme rivali u Njemačkoj, a odnosi između dvije momčadi su postali lošiji nakon što su Bavarci dovođenjem kapitena Hummelsa nastavili običaj uzimanja najboljih fudbalera sa Westfalena. 

"Odnosi između Bayerna i nas nisu dobri neko vrijeme, ali ne može se reći da smo ikada gajili prijateljstvo. Više bih to nazvao međusobnim respektom. Uvijek postoji šansa da dođe do novog konflikta i nadam se da će ostati ovakvo stanje", izjavio je Watzke za njemačke medije. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno je da je Bayern 2003. godine posudio Borussiji 2,5 miliona eura na nekoliko mjeseci kako bi se klub stabilizovao. To je potvrdio u prošlosti i sam Watzke, međutim danas se očito to više ne pamti. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.