Rivalstvo Bayerna i Dortmunda prelazi sve granice

Slučajno se mimoišli u Berlinu

Rivalstvo Bayerna i Dortmunda prelazi sve granice

Endin Čaušević

Fudbaleri Bayerna i Borussije Dortmund večeras igraju finale njemačkog DFB Pokala.

Utakmicom finala njemačkog DFB Pokala večeras se spušta zavjesa na sezonu u Njemačkoj. Bayern je odbranio titulu prvaka Njemačke, a večeras će posljednju utakmicu na klupi ovog kluba imati Pep Guardiola. Ipak, Dortmud želi da sezonu završi sa bar jednim osvojenom titulom.

Na ulicama Berlina od ranih jutarnjih sati vlada užarena atmosfera, a zanimljiva scena desila se nekoliko sati pred meč. Naime, u jednom trenutku mimoišla su se dva broda. Na jednom su bili navijači Bayerna, dok su na drugom bili navijači Dortmunda. Naravno, bilo je raznih dobacivanja s obje strane, ali je sve prošlo bez incidenta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:


Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti