Australac osvojio pole position

Fenomenalni Ricciardo brži od Mercedesa

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo osvojio je pole position pred sutrašnju trku za Veliku nagradu Monaca.

Ricciardo je i tokom jučerašnjeg treninga pokazao da je veoma brz, a danas je to samo potvrdio sjajnim finišom kvalifikacija.

Kvalifikacije nisu dobro počele za Red Bull jer je Max Verstappen već u prvom dijelu morao da odustane nakon problema sa desnim prednjim točkom zbog kojeg je udario u zaštitnu ogradu.

Ipak, stvari za ovaj tim ispravio je sjajni Ricciardo koji je u trećem dijelu kvalifikacija odvezao nevjerovatan krug u vremenu 1:13:622, dok je iza njega ostao dvojac Mercedesa Rosberg i Hamilton koji su zaostajali jednu i pol odnosno tri desetinke.

Na četvrtom mjestu završio je Vettel dok je petoplasirani bio Hulkenberg, a iza njega Kimi Raikkonen.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.