Ricciardo brži od Hamiltona u Top Gearu

Vozili su automobil razumne cijene

Ricciardo brži od Hamiltona u Top Gearu

Jedan od rijetkih koji je uspio donekle parirati Mercedesovim vozačima Hamiltonu i Rosbergu bio je Australac Daniel Ricciardo. Ono što je uspio napraviti u bolidu Formul1, ponovio je i kao vozač "zvijezda u automobilu razumne cijene" u kultnoj emisiji "Top Gear".

Do sada je najbolje vrijeme u društvu F1 vozača imao Lewis Hamilton 1:42.09, dok su drugo i treće mjesto držali Mark Webber i Sebastian vettel. Webber je vozio krug u vremenu 1:43.01 odnosno, Vettel je bio nešto sporiji 1:44.00. Ricciardo je na kraju bio brži od Hamiltona za sedam desetinki. Nakon vožnje Daniel je rekao da je bolji osjećaj pobediti u Top Gearu nego na Velikoj nagradi Kanade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.