Liga prvaka, finale

Kraljevi ponovo krunisani: Real je najbolji tim Evrope!

Midhat Šljivak

Fudbaleri Real Madrida osvojili su naslov prvaka Evrope. Kraljevi su večeras u Milanu savladali gradskog rivala Atletico nakon izvođenja penala 5:3 (1:1), te su osvojili 11. naslov prvaka u povijesti.

Prvo poluvrijeme nije donijelo naročito lijep fudbal. Real je krenuo dobro u meč, a prvu šansu su imali već u šestoj minuti. Gareth Bale je ubacio loptu, a Casemiro s dva-tri metra ne uspjeva pogoditi, Jan Oblak mu je na nevjerovatan način skinuo udarac.



Ipak, u 15. minuti Kraljevi su poveli. Toni Kroos je ubacio iz slobodnog udarca, Bale je prebacio loptu glavom, a na pravom mjestu je Sergio Ramos, koji pogađa za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nešto bolja igra Atletica. Imali su nekoliko slabih pokušaja, isticao se Antoine Griezmann, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Reala od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Jorgandžije su dobile priliku da izjednače. Sudija Marc Clattenburg je dosudio penal nakon prekršaja Pepea nad Fernandom Torresom, a odgovornost je preuzeo Griezmann. Ipak, Francuz je pogodio prečku, te je ostalo 1:0.

Redale su se šanse pred golom Keylora Navasa. Savić, Koke i Saul su imali dobre pokušaje, ali lopta nije htjela u gol. Uzvratio je Real preko Benzeme, ali je Francuz bio sebičan i propala je odlična šansa. Ponovo je Oblak sjajno odbranio. Oblak je potom junak bio i nakon šuta Ronalda, Baleov udarac je izbačen s gol-linije u 80. minuti, a već 30-ak sekundi kasnije Atletico je izjednačio. Pogodak za 1:1 postigao je Yannick Carrasco.


Do kraja regularnih 90 minuta golova nije bilo, te se ušlo u produžetke, gdje je prvi prijetio Real preko Ronalda i Balea, no ponovo je Oblak nesavladiv.

Međutim, velikih šansi nije bilo. Čini se kako je umor stigao igrače oba tima, pa nisu pokazali gotovo ništa u produžecima.

Zatim se došlo do penala. Bolje su se snašli fudbaleri Reala, te su osvojili naslov prvaka Evrope.

Liga prvaka, finale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid - Atletico 5:3 1:1 (Ramos 15' / Carrasco 80')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.