Ashley Fletcher traži šansu

United ima još jednog Rashforda

Midhat Šljivak

Priča Marcusa Rashforda, mladog napadača Manchester Uniteda, zaista je nevjerovatna.

U samo nekoliko mjeseci mladi napadač je od anonimusa i školarca postao zvijezda Old Trafforda i reprezentativac Engleske.

Ipak, ne očekuju se samo od Rashforda velike stvari na Teatru snova. Još jedan momak iz prikrajka vreba šansu za nastup u prvom timu.

Radi se o napadaču Ashleyu Fletcheru, koji trenutno igra kao posuđen igrač u ekipi Barnsleya, a s kojom je izborio nastup u Championshipu naredne sezone.

Aktuelni trener ovog tima Paul Heckingbottom vjeruje kako Fletcher može krenuti istim stopama kao i Rashford.

"Ne znam kakva je situacija tamo, ali da je ostao u Manchesteru, vjerovatno bi dobio priliku za igru ispred Rashforda. Vjerujem da će biti sve bolji i bolji. United će vidjeti njegov napredak, jer znaju o kakvom se potencijalu radi", smatra menadžer Barnsleya.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 20-godišnji napadač je Barnsleyu posuđen u januaru. Odigrao je 20 utakmica, a postigao je pet pogodaka uz četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.