Max Mosley

Novi sukob u Formuli 1?

Mosley dolijeva ulje na vatru

Iako se ove sedmice činilo kako je konačno okončan sukob na relaciji FIA – Udruženje ekipa Formule 1, Max Mosley pronašao je nove razloge zbog kojih se prijeti odustajanjem od dogovora.

Predsjednik Međunarodne automobilističke organizacije Max Mosley osudio je izjave Luce di Montezemola, predstavnika Udruženja ekipa Formule 1, kao neprimjerene i netačne. Prema Mosleyevom mišljenju, F1 ekipe se u javnosti postavljaju kao pobjednici sada već višemjesečnog spora, što ne odgovara istini.

"Razočaralo me što se Di Montezemolo poslije srijede nije držao svog dijela dogovora. Ja sam samostalno odlučio da se neću kandidovati na novim predsjedničkim izborima", rekao je Mosley, te ponovo dodao ulje na vatru:

“Čeka nas težak period. Ekipe iz Formule 1 će ipak možda krenuti u vlastito prvenstvo, na šta imaju pravo, a FIA će nastaviti upravljati Formulom 1 kao što to čini već 60 godina".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.