FOTO: EPA

Slijedi rasprodaja igrača

Dolazak Guardiole donosi promjene na Etihadu

Manchester City će u narednu sezonu ući sa novim trenerom, ali i sa znatnom izmijenjenim igračkim rosterom.

Tim sa Etihada želi u ljetnom prijelaznom roku prodati veliki broj fudbalera kako bi se posvetio razvoju mladih, pa se tako očekuje da će Guardiola uz nekoliko kvalitetnih pojačanja u prvi tim uvesti nekoliko igrača iz akademije Manchester Cityja. 

To je u razgovoru za klupsku televiziju potvrdio i predsjednik Khaldoon Al Mubarak. 

"Moramo da održimo ravnotežu između onoga što smo do sada izgradilili i budućnosti. Moramo imati ravnotežu između mladih i iskusnih igrača, a sve to je u rukama Pepa Guardiole. On ima poseban način rada i želi da njegova ekipa igra na poseban način. Određeni igrači, koji se uklapaju, će doći u klub, a ima i igrača čije je vrijeme da odu. Bit će promjena na ljeto. Uložit ćemo sredstva kao što smo uvijek ulagali u ekipu", kazao je Al Mubarak, dodavši:

"Ove godine četiri naše mlade selekcije su osvojile titule. Konkurentni smo u svim mladim selekcijama i mislim da će Pep uživati u tome. Željeli bismo da u prvom timu imamo maksimalan broj igrača iz naše fudbalske akademije", dodao je predsjednik Manchester Cityja. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi podsjetiti da Guardiola na kormilo Manchester Cityja dolazi nakon epizode u Bayernu, a prvi fudbaler kojeg je doveo je Ilkay Gundogan. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.