Obrazložili i razloge

FK Željezničar podržava Ligu za prvaka i Ligu za opstanak

U prostorijama NS/FS BiH sutra će se održati sastanak na kojem će se prezentovati modeli takmičenja u narednoj sezoni Premijer lige BiH, koja će brojati dvanaest klubova.

Model takmičenja u našem najelitnijem rangu za narednu sezonu još uvijek nije zvanično usvojen, a vodi se debata o tome hoće li se igrati po trokružnom ili četverokružnom sistemu.

Kada je riječ o stavu FK Željezničar, na Grbavici smatraju da je najbolji princip takmičenja onaj po kojem bi se nakon 22 kola liga podijelila na Ligu za prvaka i Ligu za opstanak.

"Fudbalski klub Željezničar obavještava navijače, sponzore, prijatelje i članove Kluba da Klub podržava model takmičenja na principu Liga za prvaka i Liga za opstanak.

FK Željezničar predlaže i podržava model takmičenja po principu Liga za prvaka i Liga za opstanak koja bi se igrala nakon 22 kola, te bi prvih šest ekipa igralo Ligu za prvaka, a drugih šest ekipa Ligu za opstanak. Smatramo da je ovo rješenje mnogo bolje zbog toga što će se u domaćem prvenstvu odigrati veći broj kvalitetnih, derbi utakmica, te će se na taj način sve ekipe iz Bosne i Hercegovine, koje se bore za sami vrh, bolje pripremiti i pokazati u Evropi. Također, tribine stadiona bi bile ispunjenije, klupske kase bi više profitirale od ulaznica, a samim tim bi bio veći interes sponzora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sugestije navijača najtrofejnijeg i najpopularnijeg bh. kluba, koje su iskazane na brojnim forumima i društvenim mrežama, dale su nam pokazatelj da su i navijači za model takmičenja po principu Liga za prvaka i Liga za opstanak, te smatramo da je ovo jedan od ključnih argumenata jer fudbal se igra zbog navijača.", navodi se na zvaničnoj stranici kluba sa Grbavice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.