Izvještaj delegata utakmice Sloga - Krajina

Meč prekinut zbog pljuvanja sudije

Midhat Šljivak

Meč Sloge i Krajine koji se igrao danas u Simin Hanu prekinut je u 78. minuti pri rezultatu 4:0 za domaće.

Neviđene scene su se dešavale na terenu. Gosti su, očigledno razočarani suđenjem Marija Mikulića iz Mostara, u finišu pokušali namjerno postići autogol, konstantno su prigovarali, a u 78. minuti je došlo do prekida.

Igrač ekipe iz Cazina Džemal Kadić je, prema izvještaju delegata Franje Smolje, pljunuo sudiju, te je odlučeno da se meč neće nastaviti.

"U 78-oj minuti nakon što je glavni sudac pokazao drugi žuti karton igraču br.2 FK "Krajina" iz Cazina, isti ga je pljunuo u predjelu lica. Sudac se povlači na sredinu terena do četvrtog suca i donosi odluku da se povuku suci u svlačionicu i tu saopćava da se utakmica prekida, odnosno da neće biti nastavljena", stoji u izvještaju delegata.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Sloga će tako naredne sezone igrati u Prvoj ligi Federacije BiH uz ekipu Bosna Seme, koja se direktno plasirala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.