Španac sigurno odlazi

Celta odredila cijenu za Nolita

Španski reprezentativac Nolito će ovog ljeta sigurno napustiti Celtu iz Viga, poručio je predsjednik kluba Carlos Mourino.

Ovaj 29-godišnji napadač je u Celtu stigao 2013. godine iz Granade, a za ovaj klub je postigao 39 golova u 103 utakmice.

Nolito je posebno blistao u nedavno okončanoj sezoni u kojoj je odigrao 29 utakmica i upisao 12 pogodaka te sedam asistencija, a za njega su interes pokazali brojni veliki klubovi.

"Nolito je odigrao sjajnu sezonu i pokazao je sav svoj kvalitet. Mislim da će nas sigurno napustiti, a njegova cijena se zna. U ugovoru ima otkupnu klauzulu koja iznosi 18 miliona eura i svaki klub koji se pojavi s tom ponudom može ga dovesti bez problema", poručio je predsjednik Celte Vigo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Najozbiljniji kandidat za dovođenje španskog reprezentativca je Manchester City, iako se u prošlosti mnogo špekulisalo i o njegovom odlasku na Nou Camp.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.